GlaxoSmithKline

GlaxoSmithKline

GSK is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf met wetenschappelijk onderzoek als basis. We ontwikkelen innovatieve medicijnen en brengen deze overal ter wereld op de markt. Daarbij staat de patiënt centraal.

GSK heeft kantoren in meer dan 100 landen en enkele grote onderzoekscentra in Engeland, de Verenigde Staten, België en China. In Nederland vindt klinisch onderzoek plaats.

Productsoorten

We maken drie soorten producten:

  1. receptgeneesmiddelen
  2. vaccins
  3. zelfzorggeneesmiddelen en verzorgingsproducten

Zie voor meer informatie onder producten
Vanuit de behoefte van patiënten ontwikkelen we medicijnen, produceren die en maken ze beschikbaar voor die mensen die ze nodig hebben, waar ter wereld zij ook wonen. Zo laten we het bedrijf groeien en zijn we waardevol voor patiënten, zorgprofessionals, de maatschappij en aandeelhouders.

Onderzoek als basis

Onderzoek staat aan de basis van elk nieuw medicijn. Onderzoek en ontwikkeling van 1 nieuw medicijn kost gemiddeld 1 miljard euro.
We geven daarom jaarlijks miljarden uit aan onderzoek en ontwikkeling, per dag zelfs zo’n 8 miljoen euro.
In Europa geven we zo’n 1,4 miljard euro uit aan onderzoek en ontwikkeling, onder meer voor  astma en COPD, kanker en aan vaccins  (zie voor actuele cijfers onze jaarverslagen).

Als één van de weinige farmaceutische bedrijven doen we onderzoek naar hiv/aids, tuberculose en malaria – de top 3 ziekten waaraan de Wereld GezondheidsOrganisatie (WHO) prioriteit geeft.

Lees hoe een geneesmiddel tot stand komt

GSK in de maatschappij

GSK heeft niet alleen een commerciële, maar ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom houden we ons niet alleen bezig met R&D, de productie en verkoop van medicijnen, maar ook met zorgondersteuning, ontwikkeling van innovatieve toepassingen en maatschappelijke projecten.

Meer hierover onder GSK in de maatschappij. En onder hoe we werken.

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Ik heb interesse