Viruskenner – Technasium Top Award 2018

Rol AV Brothers: Verzorgen van stemsessie en bijbehorende technische ondersteuning

Viruskenner is een wedstrijd voor de laatste klas op basisscholen en technasiumklassen van de middelbare scholen die interesse hebben in de wetenschap en meer willen weten over (exotische) virussen.

Voor de meeste virussen, zoals ebola of het zikavirus, is er geen behandeling of vaccin en kennis is heel belangrijk! En die kennis doen de leerlingen op bij Viruskenner. Aldus Proffessor Eric van Gorp de initiatiefnemer van Viruskenner.

Het begint bij 64 scholen met ongeveer 4000 leerlingen die hun ideeën insturen. Na de eerste selectie wordt er na de halve finale bekend gemaakt welke 160 leerlingen erdoor mogen naar de finale. Bij de finale pitchen de leerlingen hun idee voor de beste oplossing voor een virusuitbraak. Met een live stemsessie wordt het winnende team gekozen.

Sickmann Congresorganisatie, Viruskenner en AV Brothers hebben al jarenlang een prettige samenwerking voor dit prachtige event. En ook dit jaar waren wij erbij in het klokgebouw in Eindhoven. Het is altijd een feestje om bij dit bijzondere event te mogen zijn!

Kijk voor meer informatie over Viruskenner op de onderstaande links:

Viruskenner.nl

Een artikel van Studio 040