Het congres voor ICT-research in Nederland Rol van AV Brothers: technische ondersteuning bij onze locatiepartner Flint Flint in Amersfoort is een van de locatiepartners van AV Brothers. In dit prachtige theater is de meest uiteenlopende techniek aanwezig voor alle theaterproducties. Steeds vaker worden er echter ook zakelijke evenementen en congressen georganiseerd. Hier is de samenwerking […]

ICT Open 2016

Het congres voor ICT-research in Nederland

Rol van AV Brothers: technische ondersteuning bij onze locatiepartner Flint

Flint in Amersfoort is een van de locatiepartners van AV Brothers. In dit prachtige theater is de meest uiteenlopende techniek aanwezig voor alle theaterproducties. Steeds vaker worden er echter ook zakelijke evenementen en congressen georganiseerd. Hier is de samenwerking van AV Brothers en Flint uit voort gekomen. Flint als locatie en AV Brothers als technische specialist in business events. Zo zijn wij ook aanwezig als technische ondersteuning tijdens het ICT Open 2016 en 2018.

Kijk naar de mogelijkheden voor uw congres bij Flint Amersfoort.

ICT OPEN

Voor de ICT OPEN komen meer dan 500 wetenschappers uit alle disciplines ICT-onderzoek en geïnteresseerde onderzoekers uit het bedrijfsleven samen, om van elkaar te leren, ideeën uit te wisselen en te netwerken.

In 2016 werd er door digital Life onderzoekers Ahmed Nait Aicha, Sven Haitjema en Pascal Wiggers de ‘HIPPERBOX’ gepresenteerd. Deze innovatie komt uit het  HIPPER project, een samenwerking tussen de creatieve industrie en gezondheidszorg, waar een oplossing voor zorgverleners en therapeuten werd ontwerpen om patiënten na een heupoperatie te ondersteunen. Het systeem is een draagbare sensorsysteem voor bewaking op afstand, bestaande uit zowel draagbare en ambient sensoren en een gateway met 4G voor de overdracht van de gegevens naar de server. De verzamelde sensordata wordt verwerkt en geanalyseerd om informatie te leveren hoe actief de patiënt  is en welke ADL hij uitvoert. Het systeem geeft inzicht in de voortgang van het herstel aan zowel de therapeut en de patiënt. Er waren veel levendige discussies over het systeem.

Wij zijn benieuwd naar het aankomende ICT OPEN2019!